Categorie
Axa de utilizare
Dimensiuni anvelope
Sezon
Producator
Material jante
Caracteristici jante
ProducatorDimensiuni roti
Marca
Producator


Categorii
Producator


Categorii
Producator


De ce este bine sa ne echipam autoturismele cu anvelope specifice sezonului potrivit?

Postat in: Noutati | Vizualizari: 1628

De ce este bine sa ne echipam autoturismele cu anvelope specifice sezonului potrivit?Lucrul important pe care-l cunoastem despre anvelopele de iarna este faptul ca sunt sezoniere. Asta inseamna ca va fi iarna inainte de a ne da seama si intrebarile despre acestea vor fi din nou in mintile noastre: merita sa cumparam anvelope speciale pentru iarna, chiar simtim diferentele comparativ cu anvelopele de vara cand drumurile devin mai alunecoase, care sunt cele mai bune?

Pe langa faptul ca ne este impus prin lege sa le folosim, raspunsul este DA, acestea fac diferenta.

Constructia speciala, materialele si compusii special folositi in fabricarea acestora, designul, forma santurilor prezente pe calea de rulare fac din aceste anvelope o necesitate in conditii de iarna, si nu un moft.

Anvelopele de iarna ofera o aderenta mai buna, distante de franare reduse si manevrabilitatea de care aveti nevoie pentru a conduce cu incredere pe drumurile acoperite de gheata sau zapada. Materialele din care sunt fabricate raman flexibile si in conditii de frig, pentru a preveni acumularea de zapada si pentru a ajuta la aderenta pe gheata.Testele au aratat ca si la 25 km/h un autovehicul dotat cu anvelope de iarna poate frana cu o distanta de la o jumatate la o lungime de masina mai putin decat aceleasi autovehicul dotat cu anvelope allseason. In lipsa acestora masina este mai probabil sa derapeze sau sa se invarta in conditii de gheata.

ABS-ul (anti-lock brake system), controlul tractiunii si sistemele de control dinamic ale masinilor sunt limitate doar la aderenta pe care acestea o pot furniza, si sunt sisteme de siguranta a caror utilitate ati vrea sa fie pusa la incercare doar in situatii de urgenta.

Cea mai comuna conceptie gresita in cercul detinatorilor de SUV-uri sau alte vehicule 4x4 este aceea ca o masina cu tractiune integrala asigura toate masurile necesare condusului pe gheata in conditii de siguranta. Aceasta este o greseala ce nu are nicio baza in realitate. Un vehicul cu tractiune integrala este mai eficient la o pornire si in curbe dar cu siguranta nu va va ajuta sa franati sau sa incetiniti mai eficient.

Anvelopele allseason vor parea ca o alternativa eficienta si, in cazul tarii noastre, permisa de legislatia in vigoare. Trebuie totusi sa tineti cont ca acest tip de anvelope nu este destinat niciunui sezon specific, fie el iarna ori vara. Ca acestea sa poata fi utilizate in toate conditiile de vreme s-au acceptat o serie de compromisuri. Designul caii de rulare al unei anvelope allseason nu este niciodata la fel de eficient in conditii de iarna ca cel al unei anvelope destinate acestui sezon si nici compusul din care este fabricata anvelopa nu este la fel de flexibil in conditii de rece (sub 7 grade Cesius). Totodata santurile de pe calea de rulare a unei anvelope allseason sunt mai probabil sa se infunde cu zapada decat cele ale unei anvelope de iarna.

In concluzie, daca inca nu sunteti convinsi, nu ramane decat sa va convingeti din testele realizate de catre firmele de specialitate asupra faptului ca anvelopele de iarna sunt adecvate sezonului respectiv, iarna.

Hunter Engineering Hawkeye Elite Corghi TEXA

Programare vulcanizare.

Spre Vulcanizare
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Configurator roti iarna Configurator roti

Jante Anvelope Lanturi Piulite Prezoane Senzori

Specifici configurația autoturismului, alegi jantele si anvelopele dorite, completezi cu senzori presiune, piulite, prezoane sau lanturi.

Spre configurator roti