Dimensiune roti:

Marca:


Producator

Categorii:

Producator

Categorii:

Producator

Legea anvelopelor de iarna din 2011

 

Legea anvelopelor de iarna din 2011Dupa cum ar trebui ca toti conducatorii de masini sa stie, din 2011 suntem obligati prin lege sa ne dotam autovehiculele cu anvelope speciale destinate iernii.

Anvelopele de iarna constau intr-o constructie speciala atat din punct de vedere al asezarii santurilor de pe banda de rulare cat si structural, al compozitiei cauciucului din care sunt realizate. Astfel acestea duc la o aderenta adecvata in conditii de zapada, gheata, polei sau in conditii de “rece”, adica sub 7 grade.

Daca vorbim in termeni juridici, anvelopele de iarna sunt acelea care respecta si sunt omologate conform Directivei 92/23CE a Consiliului Europei din 31.mar.1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor, precum si montarea si utilizarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54.

Acest tip de anvelope sunt usor de recunoscut, ele individualizandu-se prin simbolul M+S, M/S, M-S, M&S prezent pe acestea.

Neconformarea cu legislatia in vigoare privind anvelopele de iarna poate duce la consecinte serioase, sanctiuni constand in amenzi de pana la 4000 lei, in plus retinandu-se si talonul masinii, eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Conform modificarilor aduse OUG nr. 195/2001 privind circulatia pe drumurile publice, pe langa sanctiunile prevazute se mai adauga si o suma reprezentand costul reparatiei drumului, daca este cazul, suma platibila catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – SA, respectiv administratorului drumului, cu titlul de tarif de despagubire.

 
Plata online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)
Cea mai variata gama de anvelope de iarna sau de vara, anvelope 4x4 pentru turisme sau allseasons pentru toate categoriile de autovehicule. Comercializam o gama larga de anvelope de la cei mai renumiti producatori de anvelope: Nokian, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Fulda, Kleber, Uniroyal, Bf Goodrich, Cooper, Hankook, Kumho, Mitas, BKT, Barum, General, Sebring, dar si o gama variata de jante de tabla si aliaj de la producatori consacrati precum: Aez, Dezent, Dotz, Enzo, Oz, MSW, Borbet, Breyton, KFZ.