Categorie
Axa de utilizare
Dimensiuni anvelope
Sezon
Producator
Material jante
Caracteristici jante
Producator











Dimensiuni roti
Marca
Producator


Categorii
Producator


Categorii
Producator


Sfaturi despre cum sa alegi anvelopele potrivite

Postat in: Noutati | Vizualizari: 6756

Fiecare parte a unui automobil necesita o atentie speciala. Cand vorbim despre intretinerea automobilului nostru, nu ne referim doar la verificarile regulate ale nivelului de ulei si apa. Adevarul este ca trebuie sa ne uitam dupa mai multe aspecte, iar anvelopele sunt, evident, unul dintre cele mai importante aspecte ale autoturismului. Alegerea unei anvelope potrivite pentru masina ta poate fi o decizie care sa-ti dea multe batai de cap, mai ales daca nu esti sigur nici ce vrei, nici ce oferte exista pe piata. In acest proces este important sa tii seama de factori precum marca, aspectul, confortul, pretul, siguranta si calitatea.

Cand trebuie sa iti schimbi anvelopele?

Aceasta este o intrebare legitima, mai ales daca tii la confortul si protectia familiei tale. Inainte de a pleca la un drum lung, este imperios necesar sa verificam uzura benzii de rulare, presiunea cauciucurilor si gradul de deteriorare. Daca al doilea aspect se poate remedia, iar al treilea este unul subiectiv, primul aspect este extrem de important. In cazul anvelopelor de vara, trebuie sa le schimbam atunci cand adancimea benzi scade sub 2 mm (1,6 fiind adancimea minima legala a benzii de rulare), iar la anvelopele de iarna atunci cand este mai mica de 4 mm, pentru a garanta siguranta optima de rulare in conditii de iarna.

Este important sa tii minte ca, in cazul autovehiculelor, structura anvelopelor pe fiecare axa trebuie sa fie la fel. De asemenea, nu se pot folosi pneuri cu nituri. Anvelopele care au fost retaiate nu se pot folosi din nou, aceasta procedura aplicandu-se de obicei la anvelope de furgonete. Totodata, inainte ca sa achizitionezi anvelopele cele mai bune, trebuie sa iei in considerare care sunt legile in vigoare avand in vedere utilizarea si functionarea acestora. Sarcina si limita de viteza trebuie sa corespunda cu datele vehiculului din talon.

Anvelope noi sau resapate?

Anvelopele resapate sunt in general mai grele decat unele noi. Acest lucru se intampla pentru ca banda de rulare noua, care urmeaza sa fie lipita pe corpul anvelopei vechi, este mai groasa si se folosesc mai multe materiale adezive. In plus, cauciucul folosit este unul de calitate mai slaba. Totusi, cum se face dintr-un cauciuc uzat, un cauciuc care arata ca si nou? Anvelopele folosite se recicleaza. Mai precis, cand aruncam un set de anvelope uzate, sunt sanse ca ele sa devina anvelope resapate.

Pentru cumparator, principalul avantaj al unor anvelope resapate este pretul mult mai mic. Totusi acest lucru poate reprezenta si un dezavantaj, deoarece nu tot ce este ieftin este automat si bun. Sunt sanse ca montarea noii benzi de rulare sa nu fie etansa si sa existe scapari de aer, in special la viteze foarte mari. Mai putem intalni anvelope resapate care nu sunt echilibrate cum trebuie, de aceea este necesara o mare cantitate de plumb la vulcanizare pentru a le echilibra bine. Avand o greutate mai mare, va exista si o influenta negativa asupra consumului masinii noastre. Si, nu in ultimul rand, uzura unei astfel de anvelope este mai mare.

In cazul anvelopelor noi nu vor exista problemele enumerate anterior, deoarece acestea au fost fabricate de la 0 si sunt verificate inainte sa fie puse spre vanzare. Cauciucurile noi se fabrica complet in urma unui proces care are loc in acelasi timp: formarea corpului de baza, a peretilor si a benzii de rulare. Toate acestea se formeaza la cald si se unesc in timpul construirii cauciucului. Cu toate ca pretul anvelopelor noi este mult mai ridicat, acestea beneficiaza si de garantie si de service gratuit. In final, alegerea apartine fiecarui sofer in parte.

Alegerea modelului potrivit

Este crucial ca sa stii ce tip de pneuri iti este necesar: de iarna, de vara sau all-season. Diferenta principala intre cele 3 tipuri de anvelope (de vara, iarna si all-season) consta in materialul folosit la realizarea anvelopei. In principiu, anvelopele de iarna sunt facute dintr-un cauciuc mai moale, cu toleranta mai buna la temperaturile scazute, asigurand o aderenta mai buna la carosabilul umed sau inghetat. Pe de cealalta parte, anvelopele de vara sunt confectionate dintr-un cauciuc mai tare, facandu-le sa reziste la temperaturi mult mai ridicate si fiind mult mai rezistente.

Anvelopele all-season pot fi considerate ca si standard pentru autoturismele noi, producatorii optand pentru ele tocmai datorita faptului ca pot fi folosite cu performante extrem de bune in aproape orice conditii. Anvelopele all-season pot fi utilizate in orice luna a anului, exceptand perioadele calduroase din timpul lunilor iulie-august si a zilele geroase din ianuarie si februarie. In general, anvelopele de vara sunt utilizate de obicei in lunile aprilie-septembrie, iar cele de iarna intre octombrie si martie.

Dupa ce te-ai gandit bine ce fel de anvelope iti trebuie si pentru ce anotimp, trebuie sa iei in considerare modelele. Adevarul este ca exista o gama variate de modele, provenind de la diversi producatori. De exemplu, modelul de cauciucuri 225 45 r17 all seasons este special conceput pentru toate anotimpurile si este, totodata, printre cele mai cautate. Poti cumpara cauciucuri tip 225 45 r17 de la diversi distribuitori de pneuri. Un alt exemplu de pneuri populare este si 205 55 r16, care poate fi gasit aprope la orice comerciant.

Cere opinii si citeste reviewuri

Un alt sfat extrem de util este sa intrebi pe oricare dintre colegii sau prietenii tai care au achizitionat recent un set de pneuri. Acestia iti vor oferi un feedback al cauciucurilor dar si o imagine de ansamblu in ceea ce priveste serviciile de dupa vanzare si reputatia companiei care le vinde. Pe langa aceasta, incearca sa citesti cat mai multe reviewuri de pe site-uri de profil auto din tara si din strainatate, deoarece astfel iti vei face o imagine de ansamblu asupra tipurilor de anvelope care se potrivesc cel mai bine masinii tale. Studiaza si reviste de specialitate, pentru ca poti afla multe lucruri noi care te vor ajuta sa iei o decizie cat mai bine documentata.

Alte lucruri cum ar fi vizitarea unui loc de dezmembrari auto sau a unui angrosist te va ajuta cu siguranta in alegerea anvelopelor potrivite si, daca esti suficient de norocos sau stii unde sa cauti, ai putea obtine anvelope de o calitate superioara la un pret extrem de bun. In acelasi timp, nu neglija trendul care s-a dezvoltat o data cu aparitia magazinelor online. Datorita retailerilor online de pneuri, gama de cauciucurilor disponibile consumatorilor a crescut vertiginos. Acest lucru, la randul sau, a dus la o scadere puternica a pretului. De exemplu, gamele mai accesibile precum 185 65 r15, 205 55 r16 sau 225 45 r17, pot fi gasite online la preturi cu pana la 30% mai mici decat in lanturile de magazine. Acest aspect este extrem de important in alegerea anvelopelor potrivite, mai ales cand vine vorba de a face economii.

Hunter Engineering Hawkeye Elite Corghi TEXA

Programare vulcanizare.

Spre Vulcanizare
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Configurator roti iarna Configurator roti

Jante Anvelope Lanturi Piulite Prezoane Senzori

Specifici configurația autoturismului, alegi jantele si anvelopele dorite, completezi cu senzori presiune, piulite, prezoane sau lanturi.

Spre configurator roti