Categorie
Axa de utilizare
Dimensiuni anvelope
Sezon
Producator
Material jante
Caracteristici jante
ProducatorDimensiuni roti
Marca
Producator


Categorii
Producator


Categorii
Producator


Jante tabla

Jante tabla, jante otel. Avand in vedere ca greutatea anvelopelor, a franelor si a jantelor nu este suportata de amortizoarele autovehiculului, aceasta se numeste greutate nesuspendata. Greutatea nesuspendata influenteaza mai mult modul in care autovehiculul se muleaza pe suprafata  de rulare, astfel incat chiar si o mica schimbare din punct de vedere al greutatii poate avea efecte mari.

Jantele de otel sunt mai grele decat aluminiul, astfel ca atunci cand acestea se monteaza pe un autovehicul dotat pana atunci cu jante de aliaj va putea fi observat ca greutatea suplimentara afecteaza acceleratia si manevrabilitatea, scazand centrul de greutate al autovehiculului. Evident ca pe perioada verii acestea reprezinta efecte nedorite, in schimb pe perioada iernii efectul poate conduce la un avantaj fizic si psihologic semnificativ. Jantele mai grele vor face ca anvelopele sa patrunda mai profund in zapada, si dat fiind faptul ca atunci cand se conduce pe carosabil acoperit pe zapada, un autovehicul cu o acceleratie si agilitate reduse, precum si un centru de greutate coborat artificial genereaza un sentiment de solditate si siguranta superior.

Din punct de vedere al rezistentei, jantele de otel sunt mult superioare celor din aliaj. Pentru indoirea unei jante de otel este nevoie de o forta mai mare, iar spargerea lor este aproape imposibila. Avand in vedere aspectul utilitar obisnuit, daunele pur estetice nu reprezinta, in general, o problema majora.  

Jantele de otel sunt in general fabricate pana la dimensiuni de maxim 16’’ si cu foarte putine exceptii de 17”, aceasta conducand automat la scaderea dimensiunilor in momentul montarii unor astfel de jante. Aceasta nu va fi posibila insa in unele cazuri, in special al autovehiculelor de inalta performanta, datorita etrierilor de frana supradimensionati sau a altor probleme de suspendare.

Jantele de otel sunt, de asemenea, cu 75-80% mai putin costisitoare decat jantele de aliaj, ceea ce le face ideale pentru un al doilea set, find de asemenea ieftina inlocuirea celor grav deteriorate.

Per total, daca jantele de aliaj sunt recomandate atunci cand la baza achizitiei stau performantele maxime si/sau aspectul, pentru soferii obisnuiti sau pentru orice alta masina care nu pune accentul pe aspectul estetic sau manevre fanteziste, jantele de otel reprezinta optiunea potrivita. De asemenea, jantele de otel reprezinta alegerea ideala pentru setul suplimentar de roti de iarna. 

Elite Tires Distribution comercializeaza o gama larga de jante din otel, certificate RAR/TUV, de la cei mai renumiti producatori din domeniu, destinate tuturor categoriilor de autovehicule si unei game largi de utilaje agricole si industriale. 

Jante tabla

Sortare  
Produse pe pagina  

Hunter Engineering Hawkeye Elite Corghi TEXA

Programare vulcanizare.

Spre Vulcanizare
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Programare Vulcanizare Ploiesti
Geometrie • Incarcare Freon
Configurator roti iarna Configurator roti

Jante Anvelope Lanturi Piulite Prezoane Senzori

Specifici configurația autoturismului, alegi jantele si anvelopele dorite, completezi cu senzori presiune, piulite, prezoane sau lanturi.

Spre configurator roti