Dimensiune roti:

Marca:


Producator

Categorii:

Producator

Categorii:

Producator

Teste anvelope de iarna 215/65R16 SUV ADAC 2017

 

Ca parte a testelor pentru iarna anului 2017, ADAC a testat 16 modele de anvelope cu dimensiunea 215/65 R16 H destinate autovehiculelor de tip SUV. VW Tiguan a fost folosit ca platformă auto de testare. In urma testelor, unul dintre modele a primit verdictul “bun”, 14 au fost incadrate la “satisfăcător”, iar unul singur a fost declarat “deficient”. In ciuda asemănărilor, rezultatele merita studiate în detaliu.

Produsele din mărcile Bridgestone și Semperit nu au putut participa la testul de comparație, deoarece produsele actuale respective nu erau (încă) disponibile pe piața în momentul testării. Prin urmare, nu a fost posibilă participarea periodica a acestor produse la test.

Modelul Dunlop a primit ratingul bun cu scorul total de 2.3 datorita echilibrului sau specific si a faptului ca prezintă cele mai bune caracteristici pe carosabilul umed.

Cele mai multe dintre anvelopele de iarnă pentru SUV-uri testate se regăsesc în zona de mijloc. Aceste anvelope primesc judecata ADAC "satisfăcătoare" din cauza unor deficiențe ale unuia sau mai multor criterii.

Doi dintre cei mai buni trei candidați de test din această categorie pierd încadrarea in categoria anvelopelor “bune”, doar marginal, din cauza punctelor slabe ale criteriilor individuale. Acestea includ Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 și Nokian WR D4. Goodyear, care este deosebit de economic cu combustibilul, prezintă slabiciuni pe zăpadă, spre deosebire de Nokian, care cu rezultate foarte bune pe pe zăpadă, dar mai puțin connvingatoare in conditii de umiditate. BF Goodrich g-Force Winter 2 este cel de-al treilea candidat la test care este în prezent în afara competiției. Comportamentul pe carosabil umed și uscat nu mai este incadrat la "bun" în ceea ce privește ratingul ADAC, dar este deosebit de bun pe zăpadă.

Michelin Alpin 5 este un pic cam dur pe zăpadă, dar prezinta o rezistență excelentă la uzură. Caracteristicile non-optime pe carosabil umed incadreaza modelul Sava Eskimo HP2 în grupul de anvelope "satisfăcătoare", desi pe de altă parte, acesta se prezinta destul de bine pe gheață. În cazul modelului Continental WinterContact TS 850 P rezultatele pe gheata nu sunt foarte convingatoare, dar parformeaza in toate celelalte criterii. Cu Pirelli Scorpion Winter, pe lângă caracteristicile de zăpadă și gheață, se adaugă consumul crescut de combustibil, ceea ce justifică judecata ADAC "satisfăcătoare". Acest verdict a prins de asemenea Fulda Crystal Control HP2, dar din cauza slăbiciunilor manifestate la rularea pe zăpadă. Apollo Apterra Winter prezinta deficiențe mai mult sau mai puțin pronunțate în diferite criterii. În cele din urmă, proprietățile de umezeală sunt cele mai pronunțate pe scorul global de 3.1. Avon WV7 nu poate decât să țină pasul prin caracteristicile de carosabil umed și consumul de combustibil. Toate celelalte criterii îl incadreaza în mod clar în zona de mijloc conform verdictului ADAC "satisfăcător". De asemenea, Barum Polaris 3 4x4 prezintă deficiențe pronunțate în mai multe criterii (carsoabil uscat și umed, gheață).  In cazul Uniroyal MS Plus 77, care reprezinta o anvelopa bună în sine, evaluarea finală ține cont, în primul rând, de slăbiciunile sale semnificative pe carosabil uscat și gheață. Deficiența de calitate dominanta a produsului Hankook I * cept RS2 W452 se referă la comportamentul pe suprafețele umede. În cazul Firestone Destination Winter, evaluarea unică în mai multe criterii, reprezinta factoul care împiedică de un verdict ADAC mai bun. În mod special, in conditii de carosabil uscat și umed, el prezintă neajunsuri.

In cazul singurului model care a fost incadrat in categoria “nesatisfacatoare”, Nankang Snow SV-2 primeste acest verdict din cauza performanțelor sale dezastruoase pe carosabil umed și acoperit de zăpadă.

 
Plata online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)
Cea mai variata gama de anvelope de iarna sau de vara, anvelope 4x4 pentru turisme sau allseasons pentru toate categoriile de autovehicule. Comercializam o gama larga de anvelope de la cei mai renumiti producatori de anvelope: Nokian, Pirelli, Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Fulda, Kleber, Uniroyal, Bf Goodrich, Cooper, Hankook, Kumho, Mitas, BKT, Barum, General, Sebring, dar si o gama variata de jante de tabla si aliaj de la producatori consacrati precum: Aez, Dezent, Dotz, Enzo, Oz, MSW, Borbet, Breyton, KFZ.